hip én mindful ;-)

Bij mindful leven hoort af en toe stilstaan. Stilstaan bij het moment. Even letterlijk stoppen en voelen wat er is nu. Zonder dat je twee of drie dingen tegelijk doet.
En dat vind ik best lastig. Want eerlijk gezegd doe ik nogal eens een aantal dingen tegelijk. Boodschappenlijstjes maken terwijl ik douche, Instagram checken terwijl ik kook, bellen terwijl ik koffie drink, kinderen afluisteren terwijl ik lees. Tja, lastig. Er is ook zoveel leuk. Of belangrijk  (ja, ja, Instagram is erg belangrijk )
In mijn zoektocht naar een wat meer mindful leven heb ik een aantal zaken gevonden, die mij helpen.
Een van die zaken zijn meditatie apps.
Apps die je stap voor stap helpen met stilstaan. Ik vind ze handig!
Ik heb de volgende apps uitgeprobeerd, misschien vind jij ze ook fijn.

*Headspace. De app van Andy Puddicombe. Deze is in het Engels,  ik ben groot fan. Zijn stem is prettig, de meditaties zijn fijn en makkelijk te volgen en ik vind het leuk dat je kunt “sparen” Na de eerste 10 meditaties heb je de basis gelegd en ga je een stapje verder in moeilijkheid. De eerste tien meditaties zijn gratis te downloaden daarna kun je het hele pakket aanschaffen en dat vind wel prijzig. Je betaalt dan €12.99 per maand. Als je voor een jaar lid wordt, betaal je €7,92 per maand.

*Eline Snel heeft een app ontwikkeld die aansluit bij stilzitten als een kikker (de methode die ik gebruik in mijn trainingen) Hij heet “stilzitten” en voor 1,99 te verkrijgen in the app store. Ik vind hem fijn, maar er zijn niet zoveel meditaties. Hij is perfect om na de training te gebruiken. Laagdrempelig, ook voor kinderen heel handig zodat ze hun geleerde mindfulness-kwaliteiten bij kunnen houden.

*Buddhify is een app met heel erg veel meditaties. Deze gebruik ik zelf. Hij komt ook gewoon uit de appstore en kost €4,99. Ziet er mooi uit, fijne kleuren. Iedere meditatie heeft een andere stem, en dat vind ik niet zo fijn. Er is zoveel keuze in onderwerpen dat je een minder fijne stem gewoon kunt skippen en voor een andere kunt kiezen.

*VGZ mindfulness coach. Deze tip kreeg ik van een deelnemer van een workshop die ik gaf. Goede tip! Het is een gratis app en hij werkt fijn. Ik heb hem deze week pas op mijn telefoon gezet dus veel kan ik er nog niet over zeggen. Maar joh, gratis dus proberen zou ik zeggen!

Probeer ze eens lekker uit! Wie zegt dat mindful leven niet hip kan zijn? 😉

meditatie