Jongerencoaching

Ouders:
De puberteit is niet altijd makkelijk. Deze periode, waarin je kind zich langzaam richting volwassene ontwikkelt, zorgt voor allerlei lichamelijke en psychische veranderingen. Pubers kunnen in deze tijd de grenzen gaan zoeken van hun onafhankelijkheid. Geen makkelijke, maar wel een mooie en bijzondere tijd. Een tijd waarin je kind zoveel nieuws leert. Bij dit leren hoort experimenteren, uitproberen, mislukken maar ook lukken en trots zijn op dat wat je hebt bereikt.
Pubers die bij mij in de praktijk komen, hebben verschillende hulpvragen. Deze variëren van hulp bij huiswerk of toetsplanning, moeilijk tot rust kunnen komen, te veel drukte in hun hoofd, slaap problemen, liefdesverdriet, moeite met het verwerken van de scheiding van ouders, tot faalangst en onzekerheid.

Jongere:
Het is fijn om eens bij een neutraal persoon je hart te kunnen luchten. Bij een jongerencoach kun je veilig vertellen wat je dwars zit.
Ik heb een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat ik niemand over onze gesprekken vertel als jij dat niet wilt.
We kunnen samen eens zoeken naar de verschillende oplossingen die er zijn voor je probleem.  Meestal heb je zelf de juiste oplossing al. Maar juist dat kleine zetje van mij kan je helpen om actie te ondernemen. Je wat meer moed te geven om te Gaan! en te doen wat goed voor je is. Je bent slimmer dan je denkt!