Verhaal van een moeder.

Verhaal van een moeder

Ik kreeg dit mooie verhaal toegestuurd. Ik word er verlegen van.

Eigenlijk gaat het best goed met onze dochter. Een lieve, vrolijke 9-jarige meid die het goed doet op school en veel vriendjes en vriendinnetjes heeft. Toch valt ze ’s avonds moeilijk in slaap. Uren ligt ze wakker, zelfs nadat wij al naar bed zijn. Ze maakt zich druk om kleine dingen. De juf die boos wordt op de klas. Een vriendinnetje dat niet wil spelen. De tv die te hard staat. Soms zijn er dagen dat ze opstaat en al moe is. Ze komt dan thuis uit school met flinke hoofdpijn. Medisch gezien is er niets aan de hand.

Wanneer ze in de vakantie twee dagen ziek van de hoofdpijn in onze tent moet blijven is de maat vol voor mij. Ik ga op zoek naar hulp. Wellicht kan de kindercoach iets betekenen? Tijdens het eerst gesprek dat wij hebben met Ursula (zonder onze dochter) vallen er al zoveel puzzelstukje op hun plaats. Voor het eerst komt voorzichtig het begrip ‘ hoog sensitief’  ter sprake. Ik had er wel eens van gehoord maar na de uitleg van Ursula en de boekentips die ze me geeft gaat er een wereld voor me open: dit gaat over onze dochter!

Door de individuele sessies en de groepslessen mindfulness, waar ze overigens met heel veel plezier naar toe ging, kan ze veel beter omgaan met situaties die ze niet zo fijn vindt. Ze zit lekkerder in haar vel. En door alle informatie die ik heb gekregen begrijpen wij meer van wat er in haar omgaat. Af en toe, bijvoorbeeld wanneer er iets vervelends is gebeurd, doen we samen nog eens een oefening. Dat betekent samen ontspannen en vooral ook lol hebben. Want wat je leert bij de kindercoach is niet alleen heel leerzaam en nuttig, maar ook nog eens hartstikke leuk!