Waar word je gelukkig van?

Soms heb ik zo’n dag. ’s Morgens gaat het om 7:30 al helemaal mis. Favoriete koffiemok kapot gevallen, kind één de griep (inclusief overgeven, en diarree) terwijl m’n dag helemaal vol gepland is met klussen, kind twee moe (veel wakker geweest door spugend en huilend eerste kind) en dus boos, vergeten brood te halen, stoot m’n grote teen heel hard tegen de tafelpoot als ik vlug even de spuugbak wil pakken, telefoon kwijt en accu leeg dus bellen help niet, verwarmingsketel kapot en als klap op de vuurpijl loopt de hond weg omdat ie eigenlijk al uitgelaten had moeten worden. Daar rent de mindfulness trainer als kip zonder kop op slippers door t park met een hondenkoekje in haar hand te roepen naar de hond.
Time out. Sta stil. En adem.
Dat valt niet mee, mindful in het leven staan.

Even relativeren hoor. Wat maakt me eigenlijk gelukkig? s ‘Avonds is de rust weder gekeerd en vraag ik mijn kinderen waar zij gelukkig van worden;

  • grapjes maken en lachen
  • als jij op mijn rug kriebelt in bed
  • als ik snoep mag
  • samen gamen en knutselen
  • puppy’s en baby’s en kleine poesjes
  • knuffelen
  • samen uit, naar een pretpark ofzo
  • lekker eten tussen de middag
  • als ik iets mag kiezen uit de winkel, een cadeautje
  • buiten spelen met vriendjes

Dat helpt. En als ik snoep verander in sushi en pretpark in bioscoop, dan had dit zomaar mijn lijst kunnen zijn. Ik besluit eens te googleen op gelukkige kinderen en vind een lijst met honderd i manieren om geluk te voelen voor kinderen. Grappig om te lezen. Nu zoek ik nog een lijst met honderd manieren om aardiger te zijn voor jezelf

ps. hond kwam vanzelf terug, teen nog een beetje blauw, verwarmingsketel weer gefikst, na kind één, kind twee ook de griep doorstaan; allebei gelukkig weer beter en hele leuke nieuwe mokjes gekocht.