Waarom een kindercoach?

Als kindercoach ontvang ik in mijn praktijk kinderen van 6 tot 18 jaar die zich even niet gelukkig voelen. Soms is dat door een aanwijsbare reden zoals verdriet (door scheiding of overlijden), faalangst, pubertijd, hoog gevoeligheid, onzekerheden, sociaal

emotionele problemen of te weinig zelfvertrouwen. Maar soms is de reden niet helemaal duidelijk en merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Dan kan het fijn zijn om hulp te krijgen van een kindercoach: laagdrempelig en oplossingsgericht.

Wat doet een kindercoach?

Door goed te kijken en te luisteren, door vragen te stellen, door spel activiteiten en door te volgen krijg ik inzicht in het kind. Samen gaan we op weg om te ontdekken welke oplossingen het kind zelf al (onbewust) in handen heeft om weer terug te komen bij zijn eigen kracht en weer positief in het leven te staan. Met genoeg tools om zijn probleem aan te pakken. Ik help het kind zelf zijn probleem op te lossen of om er op een andere manier naar te kijken.

Ik ontvang jullie in mijn praktijkruimte, de eerste keer zonder het kind. Na een ontspannen intake gesprek gaan we aan de slag. Ik zoek werkvormen uit waar jullie zoon of dochter met plezier aan werkt. Ik ga daarbij altijd uit van het kind, hij of zij is de initiator en ik volg. Kinderen mogen helemaal zichzelf zijn en kunnen zich veilig voelen. Meestal zijn drie tot vijf sessies voldoende om het kind handvatten te bieden om weer door te kunnen.

Soms kan het ook verhelderend werken om als ouder eens in gesprek te gaan met een coach. Zonder dat je kind erbij is, eens samen kijken waar jullie tegenaan lopen. Met een neutrale luisteraar die zonder oordeel met je meekijkt. En als je daar behoefte aan hebt, je gouden momenten helpt “inlijsten”of praktische tips kan meegeven voor morgen.